2min Devices

‘Huawei P9 krijgt dubbele camera en 5,2 inch Full HD-scherm’

Er zijn weer geruchten opgedoken over Huawei’s nieuwe vlaggenschip voor 2016, volgens de laatste berichten krijgt het toestel een dubbele cameramodule aan de achterzijde, blijft Huawei vasthouden aan zijn strategie met Full HD-schermen en zit er aan de binnenkant een nieuwe Kirin-processor.

De afgelopen jaren hebben we gezien dat de schermresolutie van smartphones steeds verder is opgelopen. Enkele jaren geleden was Full HD (1920 x 1080 pixels) de norm, daarna kwamen veel fabrikanten met QHD-schermen (2560 x 1440 pixels) en inmiddels heeft Sony met zijn Xperia Z5 Premium de pixelstrijd verhoogt naar 4K (3840 x 2160 pixels). Huawei is de enige fabrikant die weigert mee te doen aan deze pixelrace. Verschillende experts hebben verklaard dat het menselijk oog niet in staat is om meer dan 300 pixels per inch te zien op de gebruiksafstand van een smartphone. Hierdoor zijn deze schermresoluties overdreven en gaan ze alleen maar ten kosten van de prestaties en de accu van het toestel.

Andere fabrikanten weerleggen dit en claimen dat de schermen veel scherper zijn en beelden nog beter tot hun recht komen met deze hoge resoluties. Huawei houdt voet bij stuk en kiest in zijn nieuwe vlaggenschip volgens de laatste geruchten opnieuw voor een 5,2 inch Full HD-scherm met 423 pixels per inch.

Verder zou Huawei hebben gekozen voor een dubbele camera, waarmee het mogelijk is meer diepte aan een foto te geven of deze achteraf opnieuw scherp te stellen. We zagen deze feature al eerder voorbij komen bij een HTC en Honor-toestel. Aan de voorzijde lijkt een grote home-knop te komen met waarschijnlijk een geïntegreerde vingerafdrukscanner. Aan de binnenkant gebruikt Huawei een nieuwe HiSilicon Kirin 950-chip met 4 of zelfs 6GB aan werkgeheugen.

Onduidelijk is nog of Huawei de speciale touchlaag die in de high-end Mate S zit ook in de P9 gaat stoppen, hiermee is het mogelijk de smartphone te bedienen door iets harder of zachter op het scherm te drukken. Een feature die Apple 3D Touch noemt.

Volgens de geruchten zou Huawei er voor kiezen om de P9 al tijdens de Mobile World Congress in Barcelona uit te brengen. Normaliter presenteert Huawei zijn vlaggenschip in april of mei.

Bron:CMMO