2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Mogelijk zal de Sony Xperia Z2 aanwezig zijn op de Mobile World Conference 2014, welke plaats zal vinden op 24 tot en met 27 februari in Barcelona. Dit blijkt uit een Tweet van @evleaks, doorgaans een zeer betrouwbare bron.

Evleaks heeft in een tweet laten weten dat Sony mogelijk het nieuwe vlaggenschip van de smartphone-lijn zal gaan presenteren tijdens de Mobile World Conference 2014 die eind februari zal plaatsvinden in Barcelona. De codenaam waaronder het toestel op dit moment nog bekend staat is Sirius.

Wel houdt evleaks een stok echter de deur met zijn uitspraak. Hoewel de Twitteraar erom bekend staat dat hij vaak goed geinformeerd is, lijkt zelfs hijzelf er dit keer over te twijfelen. Dit blijkt uit het feit dat hij niet aangeeft dat het zo is, maar dat hij hierover getipt is.

Uit de tweet blijkt dat het nieuwe vlaggenschip van Sony beschikt over een 5,2 inch-scherm en gebruikmaakt van een MSM8974AB-chipset van Qualcomm, welke onder de Snapdragon 800-noemer valt, maar wel een hogere kloksnelheid heeft.

Er zijn echter nog meer vroege geruchten over de specificaties van het toestel. Zo zou de Xperia Z1 gebruikmaken van een 1080p-scherm, met een pixeldichtheid van 506ppi. Dat zou echter betekenen dat het scherm slechts 4,35 inch zal meten. Daarnaast zou het toestel beschikken over een quad-core Snapdragon 800 processor en 3GB werkgeheugen. De Xperia Z2 zal verder gebruikmaken van een 20,7 megapixel-camera en wordt standaard geleverd met Android 4.4 KitKat (review).

Tijdens de CES 2014 presenteerde Sony al een kleine variant van de Xperia Z1.