1 min

Volgens de laatste berichten kunnen we ons opmaken voor een nieuwe iPad Air in maart, dit wordt dan de iPad air 3 en deze zou voorzien worden van een Ultra HD-scherm. Het schermformaat van 9,7 inch zal naar verluidt niet worden gewijzigd.

De iPad Air 2 werd in het najaar van 2014 op de markt gebracht en sindsdien is het redelijk stil rond de iPad. We hebben nog wel een iPad Mini 4 zien verschijnen en natuurlijk de Apple iPad Pro (review) met stylus-pen en toetsenbord. De opvolger van de iPad Air 2 (review) bleef echter steeds uit, maar daar komt volgens de laatste berichten in maart verandering in.

Dan verschijnt naar verluidt de iPad Air 3, waarbij het scherm nog steeds 9,7 inch groot zal zijn maar de resolutie zal worden opgeschroefd tot Ultra HD. Waarschijnlijk zal de resolutie iets worden in de richting van 3840 x 2880 pixels. Verder zal de iPad voorzien worden van de Apple 9X-processor, 4GB aan werkgeheugen en minimaal 16GB aan opslagcapaciteit. Apple zou ervoor hebben gekozen om het scherm niet te voorzien van 3D Touch.