Apple zal naar verluidt in maart de opvolger van de iPad Air 2 presenteren en mogelijk ook een nieuwe kleinere iPhone. De naam iPad Air verdwijnt echter van het toneel, de opvolger van de iPad Air 2 zal de naam iPad Pro gaan dragen, maar wel gewoon een scherm van 9,7 inch krijgen. Dat meldt althans 9to5Mac op basis van bronnen.

Apple gaat met zijn iPads meer inzetten op productiviteit en daarom wordt de naam iPad Pro verder doorgetrokken naar het 9,7 inch model. Aan de binnenkant zou de nieuwe iPad Pro van 9,7 inch veel gaan lijken op de iPad Pro van 12,9 inch (review). Zo krijgt de iPad een krachtige A9X-processor, vier speakers, ondersteuning voor de Apple Pencil en komt er waarschijnlijk een toetsenbord-cover beschikbaar.

Ook zal Apple mogelijk de hoeveelheid werkgeheugen gaan opschroeven, of er ook meer opslagcapaciteit in de iPad komt is nog even afwachten. Qua prijs zal de iPad Pro van 9,7 inch ongeveer gelijk blijven aan de introductieprijs van de iPad Air (review) en iPad Air 2 (review).