2min

Samsung heeft dit weekend een teaser online geplaatst waaruit blijkt dat het eerste unpacked-evenement van 2016 zal plaatsvinden op zondag 21 februari om 19:00 in Barcelona. De dag erna begint de Mobile World Congress in Barcelona.

Samsung kiest er voor het derde jaar op rij voor om zijn nieuwe vlaggenschip in Barcelona te presenteren. Het bedrijf kiest ook voor dezelfde locatie en hetzelfde tijdstip om de opvolger van de Galaxy S5 (review) en Galaxy S6 (review) te presenteren. Voor de fans zal er een livestream beschikbaar worden gesteld via YouTube. Techzine zal ter plaatsen aanwezig zijn om het evenement te volgen en te verslaan.

In de teaser is te zien hoe een man een Gear VR opzet waarin een Unpacked-logo is te zien. Gezien de geschiedenis in Barcelona gaan wij er vanuit dat Samsung de Galaxy S7 zal presenteren. Het toestel krijgt een ontwerp dat veel lijkt op het ontwerp van vorig jaar, de grootste veranderingen zouden zitten in de waterdichtheid van het toestel en de aanwezigheid van een microSD-slot. Ook steekt de camera niet meer uit de behuizing waarmee veel van de kritieken van vorig jaar zijn weggenomen.

Samsung kiest er dit jaar naar verluidt voor om een normale Galaxy S7 op de markt te brengen met een schermformaat van 5,1 inch en een resolutie van 2560 x 1440 pixels. Er komt ook een grotere Edge-variant beschikbaar met een schermformaat van 5,5 inch, de schermresolutie zou wederom 2560 x 1440 pixels zijn. Samsung zou mogelijk ook aan een "altijd aan" feature werken waarbij er altijd informatie op het scherm getoond kan worden, een feature die Nokia bij de Lumia’s met AMOLED-scherm toepasten.

Samsung kiest sowieso voor de eigen Exynos 8-chip in de Galaxy S7, maar mogelijk zullen er ook Galaxy S7-modellen verschijnen met een Qualcomm Snapdragon 820-chip. Per regio verschijnt er dan mogelijk een andere configuratie. De toestellen zullen na de presentatie waarschijnlijk niet direct beschikbaar komen, verwacht wordt dat de toestellen pas eind maart op de markt komen.