1 min

Samsung zal op zondagavond 21 februari voorafgaand aan het Mobile World Congress de Samsung Galaxy S7 en de Galaxy S7 Edge presenteren, dezelfde avond nog zal het toestel te pre-orderen zijn via de website van Samsung en alle retailpartners. Vanaf 11 maart wordt het toestel vervolgens uitgeleverd en is het toestel beschikbaar in de vrije verkoop. Dat meldt althans AndroidWorld op basis van betrouwbare bronnen.

Samsung kiest er dit jaar opnieuw voor om het nieuwe vlaggenschip te presenteren tijdens de Mobile World Congress in Barcelona. In dit geval de avond voor het Mobile World Congress. Samsung zal volgens bronnen tijdens de pre-order-campagne de Gear VR gratis meeleveren met het toestel, daarna is de Gear VR optioneel te verkrijgen bij alle retailpartners.

Vorig jaar introduceerde Samsung de Galaxy S6 en S6 Edge (review) zonder microSD-slot maar wel in verschillende configuraties met 32GB, 64GB en zelfs 128GB aan opslagcapaciteit. Dit jaar heeft het bedrijf besloten om alleen een 32GB-versie op de markt te brengen, daarmee lijkt de terugkeer van het microSD-slot verzekerd.

Samsung brengt de Galaxy S7 in drie kleuren op de markt welke kleuren dit precies gaan zijn is nog niet duidelijk. Wij gaan in elk geval uit van zwart of donker blauw en natuurlijk goud. Wat de derde kleur gaat worden is echt gissen, vorig jaar verschenen er groene en blauwe versies, wit werd in 2015 geschrapt.

Samsung zal ongetwijfeld weer de nodige innovaties en verbeteringen hebben toegepast, maar heel veel is daar nog niet over bekend.