1 min

Volgens de laatste berichten zou ook Apple al maandenlang werken aan een eigen virtual reality-bril. Het bedrijf zou een groot team hebben samengesteld om de bril te ontwikkelen, waarschijnlijk zal voor de bril ook een speciale versie van iOS worden ontwikkeld om straks apps en games beschikbaar te maken voor de bril.

Volgens The Financial Times heeft Apple bij Lytro en Microsoft verschillende werknemers weggehaald voor de ontwikkeling van de VR-bril. Verder zou het bedrijf uit Cupertino het bedrijf Flyby Media hebben overgenomen dat is gespecialiseerd in virtual reality. De VR-bril van Apple zou zich kunnen meten aan de Microsoft Hololens en de Oculus Rift. Waarbij het meteen de vraag is of Apple kiest voor augmented reality of virtual reality. De meeste fabrikanten kiezen voor virtual reality, alleen Microsoft kiest voor augmented reality, daarbij spelen de objecten in de kamer ook een rol.

Wanneer we een VR-bril van Apple kunnen verwachten is onduidelijk, ook is nog niet duidelijk of die dan zal samenwerken met bijvoorbeeld de nieuwe Apple TV, iPad of een MacBook. Apple zelf weigert vooralsnog elk commentaar.