Volgens Sammobile heeft Samsung een Gear 360 VR-camera in ontwikkeling die later dit jaar op de markt moet verschijnen. Met deze VR-camera is het mogelijk om beelden op te nemen die later zijn te bekijken op de Gear VR in combinatie met de Galaxy S7, ook zou het mogelijk zijn beelden live te streamen.

Samsung heeft al meerdere versies van de Gear VR op de markt gebracht, waarbij een high-end smartphone van Samsung het beeld verzorgd. Ook voor de Galaxy S7 komt er weer een Gear VR op de markt, maar dit keer verschijnt er ook een heuse Gear 360 VR-camera op de markt. Hiermee ben je niet langer afhankelijk van de beschikbare VR-content in de Google Play Store, maar kan je ook zelf filmen en streamen naar de Gear VR.

Je zou in theorie in een achtbaan kunnen gaan zitten terwijl iemand anders later via de Gear VR het ritje opnieuw meemaakt. Volgens Sammobile is de maximale resolutie van de camera 3840 x 1920 pixels. De camera beschikt over een single-lens opname en een dual-lens opname. Met single lens is de resolutie 1920 x 1920 pixels en kan er 180 graden worden opgenomen en bij dual-lens kan er 360 graden worden opgenomen.

Wat de prijs en beschikbaarheid van de camera wordt is nog niet duidelijk. De Gear 360 VR wordt waarschijnlijk tegelijk met de Samsung Galaxy S7 gepresenteerd tijdens de Mobile World Congress in Barcelona op 21 februari.