1 min

Volgens de laatste geruchten zal Microsoft over twee weken de enige Lumia-smartphone van 2016 presenteren, het zou gaan om de Lumia 650. Verder blijft het dit jaar stil in de Lumia-serie, al zou Microsoft richting het einde van het jaar een Surface-smartphone willen uitbrengen.

Microsoft besloot een aantal jaar geleden om Nokia’s telefoondivisie over te nemen, maar die wordt langzaam maar zeker helemaal ontmanteld. Volgens de laatste geruchten verschijnt er dit jaar maar één telefoon uit een van Nokia’s series, de Lumia 650. Dit toestel zou over twee weken worden gepresenteerd, nog ruim voor de Mobile World Congress in Barcelona.

De Lumia 650 is een budget smartphone met een Snapdragon 210 of 212-chip van Qualcomm, 1GB aan werkgeheugen en 8GB aan opslagcapaciteit. Het toestel beschikt verder over een 5 inch scherm met een resolutie van 1280 x 720 pixels en twee camera’s van acht en vijf megapixels, waarvan laatst genoemde aan voorkant zit.

De Lumia 650 zou daarmee de enige Lumia zijn van 2016, eind vorig jaar verschenen de Lumia 950, Lumia 950 Xl en Lumia 550. Dit jaar zou Microsoft aan het einde van het jaar een nieuwe serie willen presenteren met de Surface Phone. Dat toestel zou momenteel ontwikkeld worden onder de naam Panos Phone. Of dat ook betekent dat de Lumia-serie in de toekomst verdwijnt om plaats te maken voor een Surface-lijn is onduidelijk.