2min Devices

‘HTC ontwikkelt nieuwe Windows 10 Mobile-smartphones’

HTC werkt vrijwel zeker aan de ontwikkeling van één Windows 10 Mobile-smartphone, maar mogelijk gaat het zelfs om meerdere modellen. Dat blijkt uit een vacature bij Microsoft waarbij wordt gesproken over de samenwerking tussen HTC en de Windows 10 Mobile-afdeling van Microsoft.

Microsoft heeft zelf besloten om wat minder smartphones op de markt te brengen, in plaats van meer dan tien modellen verschijnen er nog slechts een handje vol modellen per jaar. Dat betekent dat Microsoft voor het Windows 10 Mobile-besturingssysteem afhankelijker is geworden van partners. Deze partners staan echter nog niet in de rij om het nieuwe mobiele besturingssysteem van Microsoft te omarmen.

Officieel heeft alleen Acer een Windows 10 Mobile-smartphone gepresenteerd, HP zou volgens geruchten ook werken aan een Windows 10 Mobile-smartphone, ondanks dat dat bedrijf al enige tijd geen smartphones meer heeft uitgebracht. Microsoft zal de partners die het heeft voor Windows 10 Mobile in elk geval moeten koesteren zolang het geen storm loopt, het zou natuurlijk mooier zijn als Microsoft een grote partner zou weten te strikken, maar die kans is voorlopig nog klein.

We verwachten dan ook geen Windows 10 Mobile-smartphones van een Huawei of Samsung, daarvoor zal het besturingssysteem eerst moeten doorbreken bij de massa, voordat die fabrikanten weer mee gaan doen. Huawei heeft zich in het verleden zeer negatief uitgelaten over Windows Phone.

Microsoft presenteerde zelf eerder vandaag de Lumia 650.

Bron:Microsoft