Het verhaal rond de drie euro smartphone begint steeds gekker te worden. Op Reddit wordt inmiddels beweerd dat het een scam is, aangezien het verhaal te ongeloofwaardig begint te worden. Het bedrijf Ringing Bell heeft bekendgemaakt dat het geen subsidie krijgt van de Indiase overheid en dat de toestellen vanaf juni geleverd gaan worden.

Eerder deze week werd bekend dat Ringing Bell een smartphone op de markt ging brengen met een verkoopprijs van omgerekend 3,30 euro. Daarbij gingen de media er vrij snel vanuit dat de Indiase overheid het bedrijf een subsidie had gegeven, maar dat blijkt niet te kloppen. Het bedrijf stelt geen subsidie te krijgen en de aanwezigheid van een Indiase minister bij de presentatie van de telefoon staat daar los van, dat is een oude bekende van Ringing Bell.

Inmiddels is duidelijk dat het toestel nog geproduceerd moet gaan worden en dat het getoonde concept een toestel is van een andere Indiase fabrikant waarbij er een sticker over het merkje was geplakt. Die fabrikant stelt echter niets te maken te hebben met Ringing Bell.

Ringing Bell zegt de lage prijs te kunnen hanteren door groot in te kopen, alleen online te verkopen en de kosten laag te houden. De productie van de Freedom 251 moet echter nog worden opgestart. Daarna zal het toestel ook nog moeten worden gekeurd door de autoriteiten en toegang krijgen tot de mobiele netwerken in India. Iets wat ook alles behalve goedkoop is. In juni worden de toestellen geleverd aldus de fabrikant, maar op Reddit wordt daar al flink aan getwijfeld. Het klinkt allemaal te goed om waar te zijn.