Het Chinese bedrijf Oppo heeft een nieuwe technologie aangekondigd, waarmee het mogelijk is om de accu van een smartphone in een kwartier volledig op te laden. De technologie heeft de naam SuperVOOC gekregen en zal in toekomstige producten van het bedrijf worden verwerkt.

Oppo maakt voor het opladen gebruik van een algoritme dat op een laag voltage energiepulsen naar een speciale accu met een capaciteit van 2500 mAh stuurt. De accu reguleert de elektrische stroom zodat het laadproces geheel veilig is. Het laadproces heeft een efficiëntie 97 procent. van Volgens Oppo zijn er maar liefst achttien patentaanvragen met SuperVOOC gemoeid.

Een andere technologie die Oppo ontwikkelde heeft de naam SmartSensor en betreft de stabilisatie van camera’s. Normaliter wordt optische stabilisatie toegepast op de lens en kunnen bewegingen op twee assen worden gecompenseerd. Met Oppo’s SmartSensor wordt juist de camera-sensor gestabiliseerd met behulp van een micro-electromechanisch systeem, dat schokken op drie assen kan compenseren.

Het is nog onduidelijk wanneer SuperVOOC en SmartSensor in de eerste producten wordt verwerkt, Oppo heeft enkel aangegeven dat toekomstige telefoons ermee worden uitgerust.