1 min

Huawei heeft een technologie ontwikkeld waarmee het mogelijk is een smartphone-accu tien keer sneller op te laden. Het bedrijf stelt een snellaadtechnologie te hebben ontwikkeld met een aangepaste anode waardoor dit mogelijk is.

Huawei heeft de nieuwe oplaadtechnologie gepresenteerd tijdens het Battery Symposium in Japan en is deze tien keer sneller dan conventionele oplaadtechnieken. Binnen vijf minuten kan deze techniek een 3000 mAh-batterij voor 50 procent opladen.

Huawei heeft de technologie tot op heden alleen maar getoond, de exacte specificaties ontbreken nog. Het wil alleen kwijt dat het gebruik maakt van zogenaamde heteroatomen in combinatie met grafiet moleculen in de anode van de accu. Hierdoor zou het opladen tien keer zo snel gaan zonder in te leveren op de accuduur of de energiedichtheid. Er is echter nog geen uitgebreid onderzoeksrapport met de precieze methode en cijfers.

Het is dan ook nog niet duidelijk wanneer Huawei deze technologie commercieel kan inzetten. Mogelijk kan het bedrijf volgend jaar bij de presentatie van de Huawei P9 deze technologie ook commercieel presenteren. Huawei liet verder weten dat de techniek ook bruikbaar zal zijn bij grotere en kleinere producten zoals elektrische auto’s en wearables