1 min

De Samsung Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge zullen vermoedelijk nieuwe records gaan vestigen wat betreft de initiële verkoop. Volgens Zuid-Koreaanse media zal Samsung voor het einde van april al 17,2 miljoen exemplaren van de toestellen hebben geproduceerd.

Samsung lijkt voornemens om het verkooprecord van de Galaxy S6 te gaan verbreken met de Galaxy S7-serie. Van de Galaxy S6 werden in de eerste drie maanden na de lancering zo’n 15,8 miljoen exemplaren verkocht. de Galaxy S4 is het tweede meest succesvolle apparaat met 15,2 miljoen verkochte exemplaren in drie maanden tijd. De Galaxy S7 zou het record aardig kunnen aanscherpen als er inderdaad 17,2 miljoen toestellen worden geproduceerd.

Volgens de Koraanse media heeft Samsung de productieratio tussen de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge ook aangepast. Bij de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge was de ratio 4 op 1, bij de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge is de ratio 6 op 4. Dat houdt in dat per zes exemplaren van de Galaxy S7 ook vier Galaxy S7 Edge-toestellen worden gemaakt. Bij de Galaxy S6 was deze verhouding niet mogelijk omdat de gebogen schermen destijds nog niet zo snel gemaakt konden worden.