1 min Devices

iFixit: Gebroken scherm vervangen bijna onmogelijk bij Galaxy S7

Samsung’s smartphones worden steeds lastiger te repareren, meldt iFixit. De Samsung Galaxy S7 krijgt qua mogelijkheden tot reparatie een 3 op een schaal van 1 tot 10.

De Galaxy S-apparaten hebben de afgelopen jaren steeds moeten inleveren wat betreft de reparatie-mogelijkheden. Waar de Galaxy S4 nog een 8 kreeg, kregen de Galaxy S5 en Galaxy S6 respectievelijk een 5 en een vier.

Met de Galaxy S7 daalt de score verder, het wordt volgens iFixit steeds complexer om zelf reparaties uit te voeren. iFixit is van mening dat het al zeer lastig is om de Galaxy S7 open te maken. Om het toestel te openen moet de achterkant verwijderd worden, door de gebruikte lijm te laten smelten. Het vervangen van een gebroken scherm is zo goed als onmogelijk zonder andere onderdelen te beschadigen.

iFixit is wel tevreden over het feit dat componenten deels uit elkaar zijn gehaald. Hierdoor is het makkelijker om een los onderdeel te vervangen, in plaats van dat bijvoorbeeld het hele moederbord vervangen dienst te worden.

Bron:iFixit