Volgens de laatste geruchten wil Samsung weer een mini op de markt gaan brengen van zijn vlaggenschip, de Galaxy S7 mini zou wel voorzien worden van dezelfde chipset als het vlaggenschip, maar de overige specificaties worden wel fors teruggeschroefd. Samsung kiest dus niet voor een vlaggenschip met een kleiner formaat.

Samsung maakte in het verleden als vaker mini’s, waaronder de Galaxy S3 mini, Galaxy S4 mini en Galaxy S5 mini, het afgelopen jaar bleef een S6 mini echter uit. Nu komt er mogelijk weer een Galaxy S7 mini, waarbij de rekenkracht naar verluidt erg hoog blijft, maar helaas worden de overige specificaties wel teruggeschroefd.

Zo zou Samsung gekozen hebben voor een 4,6 inch scherm met een schermresolutie van 1280 x 720 pixels. Als de geruchten kloppen is het toch wel een beetje jammer dat het bedrijf de schermresolutie zover teruggeschroefd, een 4,6 inch scherm met een Full HD-resolutie zou veel beter zijn. Over de rest van de specificaties kunnen we niet echt klagen, Samsung zou naar verluidt gekozen hebben voor 3GB aan werkgeheugen 32GB aan opslagcapaciteit en een 12 megapixel camera.

Deze nieuwe S7 mini is Samsung’s antwoord op de Apple iPhone SE die waarschijnlijk volgende week wordt aangekondigd door Apple, een kleinere iPhone met een 4 inch scherm. Zowel Apple als Samsung hebben nog niks bekend gemaakt over eventuele mini’s dus laten we nog maar even afwachten waar de fabrikanten precies mee komen.