Steeds meer bedrijven proberen de veiligheid van hun diensten op te krikken door tweestapsverificatie aan te bieden. De extra laag maakt het voor gebruikers echter niet makkelijker om in te loggen, maar LastPass komt nu met een app die het gebruiksgemak zou moeten vergroten.

De app LastPass Authenticator wordt uitgebracht voor Android, iOS en Windows en is een vervanger voor Google Authenticator, want de dienst werkt middels hetzelfde algoritme. Uiteraard werkt LastPass Authenticator samen met de LastPass-wachtwoordbeheerder.

Om LastPass Authenticator te kunnen gebruiken is een LastPass-account dus ook vereist. Bij het instellen van LastPass Authenticator wordt gevraagd om tweestapsverificatie in je account te schakelen, waarna een streepjescode ingescand dient te worden middels de app.

Nadien de applicatie is ingesteld, krijgt de gebruiker vervolgens een notificatie via de app wanneer wordt geprobeerd om via een apparaat in te loggen in de LastPass-account. Het is ook mogelijk om een SMS-dienst in te schakelen.