2min

Apple gaat waarschijnlijk op 21 maart de nieuwe iPhone SE presenteren. Het bedrijf uit Cupertino heeft uitnodigingen verstuurd aan de media voor een evenement op die datum. Er gaan inmiddels al enige tijd hardnekkige geruchten dat Apple met een kleinere goedkopere iPhone op de markt komt, de iPhone SE.

Of de geruchten van de afgelopen maanden kloppen zal op 21 maart duidelijk worden. Dan organiseert Apple een evenement voor de media om nieuwe producten te presenteren. De verwachting is dat Apple een nieuwe iPhone op de markt gaat brengen met een kleiner scherm en een goedkoper prijskaartje. Hiervoor zou Apple terugpakken naar het ontwerp van de iPhone 5S en opnieuw een scherm willen gebruiken van 4 inch.

Aan de binnenkant zal Apple waarschijnlijk wel een nieuwe chipset gaan gebruiken en mogelijk krijgt deze iPhone ook gewoon een NFC-chip voor Apple Pay en een vingerafdrukscanner. Al zijn de specificaties vooralsnog vooral gebaseerd op geruchten en anonieme bronnen.

Naast de introductie van een nieuwe kleinere iPhone zal Apple waarschijnlijk ook een nieuwe iPad presenteren, de opvolger van de iPad Air 2. Dat betekent een nieuwe iPad met een 9,7 inch scherm, maa waarschijnlijk met de naam iPad Pro. Apple stapt mogelijk over op het gebruik van de naam iPad Pro om te benadrukken dat de tablet is te gebruiken in combinatie met het Apple-toetsenbord en de Apple Pencil.

Of deze tussentijdse presentatie effect heeft op de datum waarop de iPhone 7 wordt gepresenteerd is onduidelijk. De iPhone 7 zou normaal gesproken in september moeten verschijnen.