2min

Tags in dit artikel

, , , ,

HTC gaat zijn nieuwe high-end smartphone op 12 april presenteren, dat blijkt uit een uitnodiging die aan diverse media is verstuurd. De HTC 10 is de opvolger van de HTC One M9 en moet HTC hopelijk weer wat succes gaan opleveren, want het bedrijf verkeerd al geruime tijd in moeilijkheden door slechte verkoopcijfers en rode cijfers.

HTC heeft ervoor gekozen om het toestel zo goedkoop mogelijk te introduceren, het gaat het toestel presenteren via een livestream zonder dat daar journalisten bij aanwezig zijn. Deze kunnen allemaal via een livestream meekijken en moeten het daarmee doen. Waarschijnlijk zullen een select aantal media op de dag zelf voorzien worden van reviewexemplaren, zodat ze toch een inhoudelijk stuk kunnen schrijven over de HTC 10.

Voor HTC is de een effectieve maar goedkope manier om het toestel te introduceren, het hoeft namelijk geen vliegtickets en hotelovernachtingen te betalen. Mogelijk hoeft het zelfs geen gebouw af te huren om de presentatie te geven, maar doet het dit gewoon vanuit een HTC-kantoor.

Er is nog geen link van de livestream bekendgemaakt, maar dat zal waarschijnlijk kort voor het evenement gaan gebeuren. De presentatie zal plaatsvinden op dinsdag 12 april om 14:00 in de middag Nederlandse tijd.

HTC kan ons eigenlijk niet echt meer verrassen met de HTC 10 want zowel de specificaties als foto’s van het toestel zijn al uitgelekt. Zo weten we al dat het toestel beschikt over een 5,1 inch scherm met een QHD-resolutie van 2560 x 1440 pixels. Onder het scherm zal een vingerafdrukscanner te vinden zijn en aan de achterkant zit een degelijke camera met een dual led flitser en laser autofocus. Aan de binnenkant kiest HTC voor een Qualcomm Snapdragon 820-chip met 4GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslagcapaciteit. Ook zal er een microSD-slot aanwezig zijn om de opslagcapaciteit verder uit te breiden.

Het toestel wordt geleverd met Android 6.0.1 en de HTC Sense 8.0-skin van HTC zelf. Het enige wat nog ontbreekt is de adviesverkoopprijs en de beschikbaarheid.