2min Devices

‘Onthulling HTC 10 op 6, 11, 12 of 19 april’

HTC heeft er dit jaar voor gekozen om zijn nieuwe vlaggenschip niet op het Mobile World Congress te presenteren. In plaats daarvan verschijnt het toestel later, maar de geruchten over wanneer precies lopen zeer uiteen, inmiddels zijn de data 6, 11, 12 en 19 april al voorbij gekomen. Wat alle geruchten tot op heden gemeen hebben is dat het evenement in april gaat plaatsvinden.

De exacte reden waarom HTC het vlaggenschip niet eerder heeft gepresenteerd is onduidelijk. Mogelijk wilde het bedrijf de concurrentie niet aan met Samsung tijdens het Mobile World Congress of hoopte het met een eigen evenement op meer media-aandacht, wat op zich ook niet vreemd is.

Op dit moment is er redelijk veel duidelijkheid in de smartphonewereld, zo is de Samsung Galaxy S7 inmiddels te koop, komen de LG G5 en de Sony Xperia X-serie ergens voor de zomer en gaat Huawei zijn nieuwe vlaggenschip op 6 april presenteren. Wanneer HTC zijn vlaggenschip gaat presenteren, dat is nog een geheim, overigens ook het enige geheim want alle andere details zijn al uitgelekt, inclusief de foto’s.

De HTC 10 is de naam van het nieuwe vlaggenschip en dit toestel krijgt opnieuw een metalen behuizing, het scherm heeft een formaat van 5,15 inch en een QHD-resolutie van 2560 x 1440 pixels. Aan de achterzijde is een 12 megapixel Ultrapixel-camera geplaatst. Deze pixels zijn groter en kunnen meer licht opvangen waardoor je betere foto’s in het donker kan maken. Aan de voorzijde zal onder het scherm een vingerafdrukscanner zijn geplaatst. De binnenkant is voorzien van een Qualcomm Snapdragon 820-processor met 4GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslagcapaciteit. Verder zal er ongetwijfeld een microSD-slot aanwezig zijn om de opslagcapaciteit uit te breiden. Het toestel wordt geleverd met Android 6.0 Marshmallow en HTC’s eigen skin.

Het enige wat HTC nog moet doen is het toestel officieel presenteren en een datum en prijs voor de beschikbaarheid bekendmaken.