1 min

Vandaag is de dag dat de marketing-afdeling van HTC heeft besloten om het nieuwe vlaggenschip maar volledig te laten uitlekken, of het is de dag dat de marketingafdeling vloekend en tierend door het gebouw loopt. Zowel Evan Blass van evleaks als Onleaks hebben vandaag alle details van de HTC 10 uit laten lekken.

HTC heeft besloten om het woordje One te laten vallen, het nieuwe vlaggenschip heet HTC 10. De HTC 10 zal wel gewoon over Android beschikken en niet over Windows 10. Het toestel is voorzien van een 5,2 inch scherm met een QHD-resolutie van 2560 x 1440 pixels. Aan de binnenkant is een Snapdragon 820-chip geplaatst met 4GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslagcapaciteit. De camera aan de achterzijde beschikt over 12 megapixels en aan de onderzijde is een USB Type C-aansluiting geplaatst.

Op de foto’s is duidelijk te zien dat er twee microfoons op het toestel zitten, dat de camera beschikt over een dual-led flitser en mogelijk ook over laser-autofocus. Op de voorzijde is onder het scherm een vingerafdrukscanner geplaatst. De behuizing van de HTC 10 is net als zijn voorgangers gemaakt van metaal. Verder is het ontwerp een duidelijke doorontwikkeling van de HTC One M9 (review) en HTC One M8 (review).

Wat voor verrassingen HTC nog voor ons in petto heeft is niet duidelijk, maar binnenkort zal het toestel waarschijnlijk officieel worden gepresenteerd.