2min

Tags in dit artikel

, , , ,

HTC gaat morgen de HTC 10 officieel presenteren, maar er is nu al een video uitgelekt van het toestel, waarin deze in volle glorie is te bewonderen. Ook de specificaties heeft HTC niet geheim weten te houden, waardoor de verrassing er wel een beetje vanaf is.

HTC kiest ervoor om vast te houden aan het bekende recept van een metalen behuizing in combinatie met Gorilla Glass aan de voorzijde. Wel is het ontwerp aangepast ten opzichte van de andere jaren, het toestel lijkt wat platter te zijn geworden en het ontwerp is wat meer mainstream geworden. In het wit kan je het toestel met menig concurrent vergelijken, zeker door de toevoeging van een fysieke homeknop onder het scherm, waarin ook meteen de vingerafdrukscanner is verwerkt.

De HTC 10 (HTC One M10) beschikt volgens de berichten over een scherm van 5,2 inch met een QHD-resolutie van 2560 x 1440 pixels, er zijn twee speakers verwerkt in het toestel met Boomsound-technologie, aan de bovenkant en de onderkant is een speaker te vinden. Verder is er aan de achterzijde een 12 megapixel camera geplaatst met een lichtsterkte van f/1.8. Door het gebruik van een grote beeldsensor moet de HTC 10 betere foto’s maken in het donker. HTC heeft verder ook optische beeldstabilisatie toegevoegd, laserautofocus en een dual-ledflitser. Aan de voorzijde heeft HTC naar verluidt gekozen voor een 5 megapixel camera met eveneens optische beeldstabilisatie. Waarin HTC wel uniek zou zijn is dat het toestel 4K-video’s kan opnemen met high-res stereo audio in 24bit.

Aan de binnenkant kiest HTC zoals verwacht werd voor een Qualcomm Snapdragon 820-chipset met een Adreno 530 GPU, 4GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslagcapaciteit, laatst genoemde is nog uit te breiden via een microSD-slot. De capaciteit van de accu is 3000 mAh.

De HTC 10 wordt uiteraard geleverd met Android 6.0 Marshmallow en daaroverheen het HTC Sense schilletje, imiddels is Sense aangekomen bij versie 8.0. Het toestel moet medio mei beschikbaar komen in de kleuren zwart, zilver en goud voor een nog onbekende adviesprijs.