1 min

Netflix beperkt de maximale bitrate van de videostreams als deze via een mobiele netwerk worden gestreamed. De video’s worden dan met maximaal 600Kbps gestreamed. Netflix hanteert dit als beleid vanwege de kleinere schermen van mobiele apparaten en de databundels waar gebruikers veel geld voor moeten betalen.

Netflix probeert zijn streams zo efficiënt mogelijk af te leveren bij de gebruiker en houdt daarmee rekening met de verbinding die wordt gebruikt, maar ook met het apparaat en de prijzen van de databundels. In de Verenigde Staten gaat het bedrijf zelfs zover dat bij sommige providers de streams in een hogere kwaliteit zijn te zien dan bij andere providers. Zo krijgen abonnees van Sprint en T-Mobile een betere kwaliteit via het mobiele netwerk dan abonnees van AT&T en Verizon, reden hierdoor is dat klanten van Sprint en T-Mobile een snelheidsverlaging krijgen als hun databundel op is, terwijl klanten van AT&T en Verizon een hele dikke rekening krijgen voor buitenbundel gebruik.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat gebruikers straks zelf in de Netflix-apps kunnen kiezen welke resolutie en bitrate ze willen bekijken. Ook zal er de mogelijkheid zijn om dit automatisch te laten bepalen door Netflix zoals nu gebeurd, al hebben gebruikers nu geen mogelijkheid om dit handmatig aan te passen. In mei moeten er nieuwe apps komen waarbij de gebruiker meer controle krijgt over de kwaliteit van de streams.