1 min

Microsoft heeft de agenda en inhoud van de presentaties bekendgemaakt die het gaat geven tijdens de Build-conferentie die deze week wordt gehouden. Daarin wordt onder meer gesproken over verbeteringen aan het notificatiesysteem en twee veel gevraagde nieuwe features voor de "Live tiles".

Vooral de verbeteringen aan de "Live Tiles" kunnen een groot effect hebben op de manier waarop gebruikers Windows 10 ervaren. De "Live Tiles" zijn de tegels (rechthoeken) van de applicaties die worden getoond in het startmenu, deze kunnen nu al informatie weergeven zoals het weer of de laatste koppen van nieuwsberichten.

Daar komen deze week dus twee grote veelgevraagde features bij, een daarvan lijkt ons de mogelijkheid om een video af te spelen in zo’n tegel, de tweede is mogelijk om een tegel tijdelijk veel groter te maken, zodat je informatie of een video kan bekijken zonder de app te openen. Andere mogelijkheden die worden genoemd is het toevoegen van extra knoppen voor veel gebruikte functies, bijvoorbeeld het versturen van een Tweet of het uitschakelen van een melding. Het is echter nog pure speculatie, want Microsoft gaat nog niet in op de details.

Verder zal het notificatiesysteem worden verbeterd en uitgebreid. Zo krijgen ontwikkelaars meer mogelijkheden om notificaties te sturen en wordt het systeem flexibeler. Waarschijnlijk zijn de verbeteringen in het notificatiesysteem meer gericht op de ontwikkelaars dan op de eindgebruiker.

Later deze week zal duidelijk worden wat Microsoft precies van plan is.