HP stelt met de nieuwe Spectre 13 de dunste laptop ter wereld in handen te hebben. De nieuwe laptop is slechts 10,4mm dik. De laptop is daarnaast voorzien van een uniek en modieus design en is voorzien in alle luxe die je bij een high-end laptop mag verwachten. Ondanks dat de laptop enorm dun is, heeft het bedrijf geen features weggelaten die essentieel zijn voor een high-end laptop.

De nieuwe HP Spectre 13 beschikt net als veel andere HP-laptops over stereo-speakers van Bang & Olufsen, is er een 13 inch Full HD IPS-scherm aanwezig met edge-to-edge technologie en een Gorilla Glass beschermlaag. HP maakt in dit model gebruik van zede generatie Intel Core i5- en i7-processoren, 8GB aan werkgeheugen en een SSD van maximaal 512GB. De accu in de laptop heeft HP in tweeën moeten splitsen vanwege het ontwerp, maar de wattage is gelijk gebleven en het systeem zou 9,5 uur vooruit kunnen op een volledige lading.

Aan de zijkant van de HP Spectre 13 zijn drie USB Type C-aansluitingen te vinden waarvan er twee zijn uitgevoerd met Thunderbolt. Je kan alle drie deze poorten gebruiken om de laptop op te laden, welke poort je gebruikt maakt niet uit. Doordat er twee poorten voorzien zijn van Thunderbolt kan je twee externe schermen op deze laptop aansluiten die beide maximaal voorzien kunnen zijn van een 4K-resolutie.

De laptop zal in juli beschikbaar komen voor een nog onbekende adviesprijs.