Lang was de Apple MacBook Air de dunste laptop die er was, maar tegenwoordig zijn er veel meer dunnere modellen. Zo is er de HP Spectre met een dikte van 10,4mm en Apple’s eigen MacBook die slechts 13mm meet. Maar Acer voegt zich nu bij de club en komt met de dunste laptop ooit.

De Acer Swift 7, dat tijdens de IFA onthuld werd, is slechts 9,98mm dik en daarmee de dunste laptop die tot nu toe gemaakt is. Het is het eerste model dat minder dan een centimeter dik is. De kleuren zijn, vermoedelijk in navolging van HP zwart en goed. Er is geen touchscreen, zoals de HP Spectre, wat er waarschijnlijk voor gezorgd heeft dat men het toestel zo dun kon maken.

Acer heft zijn laptop uit een enkel stuk aluminium gemaakt en voorzien van een 13 inch display. Het betreft een full HD (1920×1080 pixels) IPS-paneel. Verder is het een van de eerste laptops die gebruik maakt van de zevende generatie Intel Core i-serie processoren (voor velen bekend onder de codenaam Kaby Lake). Die zou volgens Intel vrij efficiënt werken en tegelijk extra processorkracht leveren voor videobewerking.

De Acer Swift 7 komt in oktober naar Europa en gaat voor 1.299 euro over de toonbank.