Netgear heeft nieuwe managed switches gepresenteerd voor het midden- en kleinbedrijf (MKB). De Netgear ProSafe M4200 is speciaal gericht op bedrijven die al zijn overgestapt op de nieuwe draadloze accesspoints met ondersteuning voor de WiFi AC Wave 2-standaard waarmee zeer hoge snelheden gehaald kunnen worden tot ruim boven de 1 GB/s.

Netgear ProSafe M4200

Met de Netgear ProSafe M4200 heeft het netwerkbedrijf een product ontwikkeld waar ongetwijfeld behoefte aan is, al zal misschien nog niet elke netwerkbeheerder erbij stil hebben gestaan. De ontwikkeling van de draadloze WiFi-technologieën is de afgelopen jaren erg hard gegaan en inmiddels kunnen de meeste accesspoints theoretische snelheden halen van 1,3GB/s terwijl de allernieuwste zelfs ruim daarboven komen tot maximaal 6,1GB/s. Als je achter zo’n accesspoint een switch hangt met een Gigabit-poort heb je meteen een bottleneck te pakken want die gaat niet verder dan 1GB/s.

Daar komt de Netgear ProSafe M4200 om te hoek kijken, deze switch biedt 8 poorten met een snelheid van 2,5GB/s en daarnaast nog eens twee uplink-poorten van elk 10GB/s die ondersteuning bieden voor link-aggregation. Hierdoor kan Netgear net dat stukje extra snelheid bieden dat de meeste accesspoints met WiFi AC Wave 2 op dit moment nodig hebben. De Netgear ProSafe M4200 heeft naast dit alles ook nog ondersteuning voor PoE+ en kan 30 Watt per poort leveren (240 Watt in totaal). Hierop kunnen bijvoorbeeld accesspoints of beveiligingscamera’s worden aangesloten zonder dat ze een aparte stroomstekker nodig hebben, uiteraard moeten deze apparaten wel PoE(+) ondersteunen.

Netgear ProSafe M4300

Netgear introduceert naast de M4200 ook nog een M4300. Dit is een switch met een stackable platform met edge-to-core 10Gigabit stacking van 24-poort 1G tot 48-poort 10G en opnieuw ondersteuning voor Power-over-Ethernet+ (PoE+). Volgens Netgear is het de enige in de markt die op dit moment eenvoudige stacking met 10G kan aanbieden zonder losse kostbare kits te hoeven kopen. Daarnaast ondersteunt deze serie het zogeheten "Spine and Leaf" stackconcept wat momenteel vooral in datacenters wordt gebruikt, hiermee maakt Netgear enteprrise-technologie beschikbaar voor het MKB.

De M4300-serie bevat verschillende modellen van 1G en 10G, de 10G-modellen zijn ook backwards-compatible naar 1G. De M4300 is ook beschikbaar in een halve breedte zodat je twee modellen naast elkaar kan monteren in een rack voor redundantie, zonder dat dit ten koste gaat van de ruimte in het rack. Verder is er instant failover ondersteuning over de stack aanwezig, zodat er automatisch geschakeld wordt indien er problemen zijn.