1 min

Google heeft een tweede Developer Preview van Android N beschikbaar gemaakt. In deze nieuwe versie is de mogelijkheid toegevoegd om snelkoppelingen aan te maken naar specifieke functies binnen apps. Zo is het mogelijk om een icoontje te maken waarmee je direct naar huis navigeert of direct een bericht kan sturen naar een bepaalde persoon.

Google wil de nieuwe versie van Android al deze zomer beschikbaar gaan maken en wacht dus niet af tot het najaar zoals de afgelopen jaren het geval was. De tweede preview is nu te downloaden voor de bekende Nexus-toestellen, gebruikers die de eerste preview al hebben geïnstalleerd krijgen de update over-the-air aangeboden.

Naast de toevoeging van snelkoppelingen in Android zijn er ook de nodige verbeteringen doorgevoerd aan Doze, de nieuwe accubesparingstechnologie van Android. De Vulkan-api is nu ook beschikbaar gekomen, hiermee kunnen app-ontwikkelaars nog betere games ontwikkelen met nog hogere grafische prestaties.

Google heeft ook enkele nieuwe emotions toegevoegd aan Android, de emoticons worden de laatste tijd actiever onderhouden met nieuwe modellen, voornamelijk om tegemoet te komen aan kritiek van gebruikers.

Eerder deze week doken er al berichten op dat Google gewoon gaat doornummeren met deze versie en Android N gewoon Android 7.0 gaat worden. Een naam voor de N is nog niet bekendgemaakt. In de eerste preview van Android N was de belangrijkste toevoeging de ondersteuning voor multitasking, waarmee je ook echt twee apps naast elkaar kan draaien.