1 min

Google heeft inmiddels de vijfde developer preview uitgebracht van Android 7.0 Nougat, wat volgens de techgigant ook meteen de laatste preview is. De volgende lancering zal de definitieve versie van Android 7.0 zijn en waarschijnlijk verschijnen er dan ook nieuwe Nexus-toestellen.

Google zit in de eindfase van de ontwikkeling van Android 7.0 Nougat en binnenkort kunnen we dan ook de definitieve versie verwachten van Android 7. Het mobiele besturingssysteem gaat daarmee mogelijk ook een nieuwe fase in, aangezien Google het beveiliging en updatebeleid van Android waarschijnlijk flink gaat herzien, de vraag is alleen nog even of de fabrikanten die nieuwe beleid gaan omarmen of gaan uitschakelen.

Voor ontwikkelaars is er in de laatste versie een emulator opgenomen zodat ontwikkelaars hun apps ook helemaal kunnen testen. Verder zijn er nu images beschikbaar gekomen voor een groot aantal Nexus-toestellen, de Pixel C en het Android One-platform. Google roept ontwikkelaars ook op om hun apps zo snel mogelijk beschikbaar te maken in de Google Play Store met de optimalisaties voor Android 7.0.

Mogelijk komt Google al op korte termijn met de update naar Android 7.0. Een goed moment zou rond de IFA in Berlijn zijn, deze consumentenelectronicabeurs vind begin september plaats.