2min Devices

Google maakt derde preview van Android N beschikbaar

Google heeft gisteren tijdens Google I/O ook de derde preview van Android N online gezet. Ontwikkelaars en fanatiekelingen kunnen nu aan de slag met de nieuwste testversie van Android N. De belangrijkste aanpassing is in de manier waarop het besturingssysteem updates installeert.

De nieuwe preview van Android N kan worden geïnstalleerd op een groot aantal Nexus-toestellen; Nexus 5, Nexus 5x, NExus 6, Nexus 6P, Nexus 9, Pixel C en de Sony Xperia Z3. Gebruikers met een van de eerder genoemde toestellen kunnen de testversie van Android installeren.

Belangrijkste aanpassing is de manier waarop Android-updates worden uitgerold in de toekomst. Android N gaat namelijk automatisch updaten op de achtergrond als het toestel aan staat. Hiervoor maakt Google voortaan twee partities aan waarop Android is geïnstalleerd en het gaat dan de niet actieve partitie updaten. Vervolgens zal het na de installatie gaan overschakelen op de nieuwe partitie, als dat misgaat kan de gebruiker altijd nog terugvallen op de oude partitie. Waarschijnlijk is er wel een korte reboot nodig om van partitie te wisselen. Deze updatetechnologie gebruikt Google ook al voor Chrome.

Andere updates in deze preview is de manier waarop notificaties worden weergegeven en multitasking is verder doorontwikkeld, het gebruik van meerdere vensters tegelijk werkt nu nog beter.