1 min

Amazon heeft zijn serie e-readers uitgebreid met een nieuw model, de Oasis e-reader. Dit is een nieuw compact model met een 6 inch scherm maar wel met 300 pixels per inch. Dat zou neerkomen op een schermresolutie van 1448 x 1072 pixels, waarschijnlijk hetzelfde scherm als de Kindle Paperwhite.

De nieuwe Amazon Kindle Oasis is de dunste en lichtste e-reader die Amazon tot op heden op de markt heeft gebracht. De e-reader weegt slechts 13 2gram en is op het dunste punt slechts 3,4mm dik en op het dikste punt 8,5mm. De achterkant van de e-reader is dan ook enigszins gebold in plaats van plat. Volgens Amazon zorgt dit ervoor dat je de e-reader beter vast kan houden.

De Oasis voorziet in 4GB aan opslagcapaciteit voor al je e-books en verder is er een WiFi-chip aanwezig zodat je ook eenvoudig nieuwe boeken kan aanschaffen bij Amazon. Amazon levert bij de e-reader ook nog een uitgebreide hoes mee, waarin een tweede accu zit verwerkt voor een extra lange gebruiksduur. De e-reader gaat in Nederland 294,87 euro kosten.