1 min

Sony heeft noodgedwongen de productie van camerasensoren deels stil moeten leggen vanwege een aardbeving. De aardbeving in Japan lag bij de stad Kumamoto waar ook een grote fabriek van Sony is gevestigd. Het bedrijf wil eerst alle schade inventariseren en zeker weten dat het weer veilig is om aan het werk te gaan, voordat de fabriek weer wordt opgestart.

De sensordivisie van Sony is de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden voor het bedrijf. Het grootste gedeelte van alle smartphones ter wereld maakt gebruik van een Sony camerasensor. Sony weet simpelweg de beste sensoren te produceren en hierdoor is de vraag naar de producten dan ook hoog.

Sony heeft drie fabrieken waar het camerasensoren produceert, de twee fabrieken in Nagasaki en Oita zijn zaterdag tijdelijk even stilgelegd maar zijn inmiddels weer volledig operationeel. De fabriek in Kumamoto ligt vooralsnog stil, maar zal waarschijnlijk deze week weer actief worden.

Of het tijdelijk stilleggen van de fabrieken gevolgen gaat hebben voor het op tijd leveren van sensoren aan bepaalde fabrikanten is onduidelijk. Hierover doet Sony geen uitspraken. Wel heeft Sony kort geleden de fabriek in Oita overgenomen van Toshiba, mogelijk heeft het bedrijf daar nog extra ruimte om meer te produceren.