1 min

Sony heeft bekendgemaakt dat het zijn succesvolle divisie in de productie van camerasensoren gaat afsplitsen. Hierdoor wordt de divisie zelfstandig en kan het beter en sneller beslissen over investeringen en waarschijnlijk winstgevender worden.

Sony heeft in het verleden vaker divisies afgesplitst van het bedrijf, vaak ging het dan om divisies die de nodige problemen hadden en daarna werden verkocht. Een goed voorbeeld hiervan is de VAIO-divisie die verantwoordelijk was voor de productie van laptops. Sony kiest er nu voor om de meest succesvolle divisie af te splitsen van het bedrijf. De camerasensoren van Sony worden gebruikt in enorm veel producten, zo gebruikt Apple al sinds het begin camerasensoren van Sony in de iPhones.

Voor Sony betekent het wel dat de andere divisies beter zullen moeten gaan presteren wil het bedrijf winstgevend blijven, de divisie die nu wordt afgesplitst heeft Sony de laatste jaren overeind gehouden. De divisies verantwoordelijk voor Sony televisies en Sony’s mobiele producten hebben de afgelopen jaren eigenlijk alleen maar geld gekost.

Sony heeft dit jaar al ruim een half miljard euro aan investeringen aangekondigd voor de sensor-divisie van het bedrijf. Niet alleen voor de ontwikkeling van nieuwe camerasensoren maar ook voor sensoren in bijvoorbeeld auto’s. Deze producten worden allemaal steeds slimmer met de hulp van nieuwe sensoren en daar liggen kansen voor deze Sony-divisie. Vanaf 1 april 2016 zal de sensordivisie helemaal los komen te staan van Sony.