1 min

Qualcomm heeft tijdens de kwartaalcijfers bekendgemaakt dat het er rekening mee houdt dat het een grote klant gaat verliezen. Op vragen hierover werd al snel gerefereerd aan de LTE-modems die het bedrijf produceert en niet de mobiele processoren. De grootste klant voor LTE-modems bij Qualcomm is Apple en het gerucht gaat al even dat Apple zou kiezen voor een nieuw Intel LTE-modem.

Alles bij elkaar is het een optelsom van uitspraken en geruchten, want Qualcomm kan op dit moment nog niets bevestigen aangezien het over een nog aan te kondigen Apple-product gaat. Qualcomm is door de samenwerking gebonden aan geheimhouding. De afgelopen jaren heeft Qualcomm steeds het LTE-modem geleverd aan Apple voor zijn iPhones, maar daar komt nu waarschijnlijk een eind aan.

Apple zou naar verluidt hebben gekozen voor het Intel XMM 7360 LTE-modem. Intel zou meer dan 1000 werknemers hebben ingezet in de ontwikkeling van dit modem dat moet voldoen aan de CAT 10-specificatie. Het LTE-modem van Intel zal in staat zijn om 29 LTE-kanalen te benutten en tot drie maal carrier aggregation waardoor de maximale doorvoersnelheid omhoog kan naar 450 Mbit/s. Het topmodel van Qualcomm dat op dit moment wordt gebruikt in de iPhone 6S haalt maximaal 300 Mbit/s.

Eigenlijk wil Qualcomm met zijn uitspraken de aandeelhouders waarschuwen dat de omzet uit LTE-modems zal gaan dalen.