1 min

Acer heeft een nieuwe Android-smartphone gepresenteerd, de Acer Liquid Zest Plus, op zich is er weinig spannends aan de specificaties van dit toestel behalve de accucapaciteit van 5000 mAh. Acer lijkt met dit toestel echt in te willen zetten op mensen die op zoek zijn naar een smartphone met een lange accuduur.

De Acer Liquid Zest Plus beschikt over een 5,5 inch scherm met een HD-resolutie van 1280 x 720 pixels, aan de binnenkant is een MediaTek-chip te vinden, de MT6735, dit is een quadcore-processor met vier Cortex A53-rekenkernen en een kloksnelheid van 1,3 GHz. De grafische capaciteiten moeten komen van een Mali T720-GPU. Het toestel beschikt verder over 2GB aan werkgeheugen en 16GB aan opslagcapaciteit.

Het toestel is alles behalve een krachtpatser en ook het scherm is geen energievreter. Het lijkt er dus op dat Acer echt inzet op accuduur bij dit toestel. Het zou ons niet verbazen als deze smartphone alle records breekt in onze accutests. Met de juiste optimalisaties gokken wij op een accuduur van 3 a 4 dagen, hopelijk doet Acer zelf binnenkort een boekje open over de accuduur.

In de Verenigde Staten krijgt dit toestel een prijskaartje van 250 dollar.