1 min

Microsoft gaat de mogelijkheid bieden om apps in Windows 10 verder te gebruiken op een ander apparaat, zo kan je bijvoorbeeld beginnen aan een e-mail typen op je smartphone en deze vervolgens afmaken op je tablet of laptop. De bedoeling is dat andere apps deze functie ook gaan ondersteunen en je dus veel meer werk kan afmaken op een ander apparaat.

De mogelijkheid om apps verder te gebruiken op een ander apparaat werkt op dit moment nog niet in Windows 10, maar zal worden geïntroduceerd met de Windows 10 Anniversary update die deze zomer zal verschijnen. De optie is al wel te vinden in de instellingen van de Windows 10 build die afgelopen week is verspreid op de fast ring, maar werken doet de functie nog niet.

De functie doet een beetje denken aan de handoff-functie van Apple binnen iOS en Mac OS, deze laat je ook documenten en e-mails afmaken op een ander apparaat. Het lijkt er alleen op dat Microsoft dit nog veel verder wil doortrekken.

De functie werkt via een Bluetooth met andere apparaten die in de buurt zijn, maar kan ook via internet werken om gegevens door te sturen en de mogelijkheid te bieden om verder te werken. De functie maakt onderdeel uit van Project Rome waar Microsoft tijdens zijn Build-conferentie al aandacht aan besteden. Hoe goed de functie precies wordt zal deze zomer duidelijk worden.