1 min

Het is nu ook mogelijk om live-televisie te streamen vanuit de Horizon Go-app van Ziggo naar een Apple TV of Chromecast die is aangesloten op je televisie. Hierdoor is het niet langer nodig om een kabel te trekken naar je televisie, in sommige gevallen kan dit erg handig zijn. Diensten als Replay TV en MyPrime werken nog niet met de Apple TV of Chromecast.

Dat Ziggo ervoor heeft gekozen om de Horizon-apps te voorzien van Apple TV- en Chromecast-ondersteuning is een stap in de goede richting. Helaas is het alleen mogelijk om live televisie te bekijken via de Apple TV en de Chromecast, want diensten als Replay TV en MyPrime zijn geblokkeerd in combinatie met de Apple TV en Chromecast.

Ziggo heeft laten weten dat dit te maken heeft met de rechten voor de content. Ziggo is momenteel wel in gesprek met zijn partners om dit in de toekomst mogelijk te gaan maken. Het is echter nog onduidelijk of dat uiteindelijk gaat gebeuren en wanneer. Wel is het mogelijk om uitzendingen terug te kijken op de smartphone of tablet.

Het live televisiekijken gebeurd volledig via internet en dus niet via de kabel die eventueel toch in je televisie is gestoken. Het voordeel hiervan is dat je ook plaatsen waar geen coaxkabel ligt nu televisie kan kijken. Bijvoorbeeld als je van de zomer de voetbalwedstrijden in de tuin wilt bekijken.