1 min

UPC heeft vandaag de Horizon TV-app beschikbaar gemaakt voor Android-toestellen die beschikken over Android 4.0 of hoger. De applicatie is geschikt voor een groot scala aan smartphones en tablets. De app was al eerder uitgebracht voor iOS.

Met de nieuwe Horizon TV-app voor Android kunnen ook Android-gebruikers nu live televisie kijken op hun Android-smartphone of -tablet. Dit werkt voor alle UPC-klanten, ook degenen die geen Horizon-abonnement hebben afgesloten. Om gebruik te maken van deze app is een digitaal televisie-abonnement van UPC benodigd, alsook een UPC-internetverbinding. Via het hotspot-netwerk van UPC werkt de app niet. De abonnementen waarmee UPC digitale televisie ongecodeerd aanbiedt, werken helaas ook niet met de app.

Er zitten dus wel wat haken en ogen aan de applicatie, kort samengevat kunnen we stellen dat de app alleen binnenshuis werkt, mits je gebruikmaakt van je eigen WiFi-netwerk. Of wanneer je bij familie en vrienden op bezoek bent en zij ook over een UPC-abonnement beschikken en waar je gebruik mag maken van hun WiFi-netwerk.

Naast live televisie kijken kan je met de app ook op afstand programma’s opnemen en in de toekomst is het de bedoeling om de Programma Gemist-dienst van UPC vanuit de app aan te bieden. Daarmee kunnen programma’s die je hebt gemist worden teruggekeken, afhankelijk van het programma is dit gratis of tegen een kleine betaling mogelijk.

De nieuwe Android-app is hier te downloaden, voor iOS was de app al even beschikbaar, in de App Store.