2min

Sony heeft vandaag bekendgemaakt dat de Sony Xperia X vanaf vandaag is te bestellen in de voorverkoop voor een bedrag van 599 euro. Wel krijg je er in de voorverkoop een mooie Sony Bluetooth Headset bij ter waarde van 130 euro. Eind mei zal de Sony Xperia X leverbaar zijn en wordt het toestel direct leverbaar. Over de andere toestellen uit de X-serie is nog niets bekendgemaakt.

Sony trapt de nieuwe X-serie af met de Sony Xperia X, dit toestel zal als eerste in de winkels verschijnen. De Sony Xperia XA en Sony Xperia X Performance laten nog even op zich wachten. De Sony Xperia X is een toestel met een 5 inch scherm met een Full HD-resolutie. Aan de achterzijde is een 23 megapixel camera te vinden van eigen makelij en deze beschikt over predictive hybride autofocus, de camera voorspelt waarop je gaat focussen waardoor je sneller foto’s kan maken. Aan de voorzijde is een 13 megapixel camera aanwezig zodat je een goede selfie kan schieten en aan de zijkant is tot slot een vingerafdrukscanner verwerkt in de stand by-knop.

Sony heeft aan de binnenkant gekozen voor de midrange Qualcomm Snapdragon 650-chip, dit is een processor met acht rekenkernen. Verder is er 3GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslagcapaciteit aanwezig. Eventueel kan de opslagcapaciteit worden uitgebreid via een microSD-slot. De accucapaciteit is 2620 mAh en volgens Sony goed voor een accuduur van twee dagen. Het toestel komt beschikbaar in de kleuren limegoud, rosegoud, wit en zwart. De adviesprijs is 599 euro.