Samsung gaat ergens in de komende maanden waarschijnlijk zijn nieuwe smartband presenteren, de Samsung Gear Fit 2. Evan Blass van de Twitter-account evleaks heeft afbeeldingen van de nieuwe smartband gepubliceerd. Het lijkt erop dat de Gear Fit 2 in drie kleuren op de markt gaat komen, zwart, paars en blauw.

Het is alweer even geleden dat Samsung een smartband op de markt bracht, maar het bedrijf is de productgroep nog niet vergeten. Wel lijkt de focus op de markt voor wearables wat minder te zijn geworden, veel fabrikanten hebben groot ingezet op smartwatches en smartbands, maar heel winstgevend is het allemaal niet geworden. De consument lijkt er niet zo warm voor te lopen als de fabrikanten graag zouden willen.

Samsung gaat binnenkort in elk geval weer een nieuwe poging doen met de Gear Fit 2. Deze smartband beschikt over een 1,84 inch AMOLED-scherm en zal daardoor in staat zijn om notificaties weer te geven. Of Samsung ook weer een nieuwe unieke manier heeft gevonden om de smartwatch te bedienen is onduidelijk. De prijs van de smartwatch wordt geschat op zo’n 200 dollar.