2min

Microsoft heeft een Phone Companion-app uitgebracht voor Windows 10, met deze app kan je je smartphone geschikt maken om goed samen te werken met je Windows 10-computer. Het maakt hierbij niet uit of je een Windows Phone-toestel hebt of een Android-toestel of iPhone. De Phone Companion-app zal diverse Microsoft apps tonen die je op je smartphone kan installeren. Een van deze apps is ook Cortana.

Microsoft kiest er dus wederom voor om zijn producten zo open mogelijk te maken. Het afgelopen jaar zijn veel bekende Microsoft-apps beschikbaar gekomen op Android en iOS en dat blijft het doen, nu ook met Cortana, de persoonlijke spraakassistent van Microsoft.

Windows 10 zal straks enorm goed kunnen samenwerken met andere Windows 10-apparaten, of dit nou een laptop, tablet of smartphone is. Binnen Microsoft’s huidige strategie is dat echter niet voldoende, het bedrijf wil dat Windows 10 ook goed samenwerkt met Android en iOS, omdat op dit moment de meeste mobiele gebruikers daar gebruik van maken. Alle belangrijke Microsoft-apps komen dus ook beschikbaar op Android en iOS, zelfs de persoonlijke spraakassistent Cortana, die in sommige opzichten al beter is dan Google Now en Siri.

Cortana komt beschikbaar als app voor Android en iOS, mogelijk zelfs als widget op Android. Je kan aan de mobiele apps voor Android en iOS dezelfde vragen stellen als aan de Windows 10-versie van Cortana. Cortana zal voorlopig nog niet in het Nederlands beschikbaar zijn, wanneer Microsoft weer nieuwe talen gaat toevoegen aan Cortana is nog onduidelijk.

Wat echter niet vergeten moet worden is dat Windows 10 Mobile beschikbaar komt voor alle Windows Phone-toestellen en dat Microsoft vorig jaar Nokia niet voor niks heeft overgenomen. Het bedrijf uit Redmond zal nog steeds gaan proberen om zoveel mogelijk gebruikers voor zijn besturingssysteem te winnen, ook op de smartphone.