Asus heeft bekendgemaakt dat het de Asus ZenBook Flip UX360CA in de Benelux gaat uitbrengen. Het is een laptop waarbij het scherm 360 graden kan draaien en je het systeem dus min of meer kan dubbelvouwen en als tablet kan gebruiken. Asus voorziet de 2-in-1 van een Intel Core M3-6Y30-processor met 8GB aan werkgeheugen en een 256GB SSD, de adviesprijs bedraagt 999 euro.

De Asus ZenBook Flip is al enige tijd geleden gepresenteerd en stond ook al op de website van Asus, maar de beschikbaarheid in de Benelux was lange tijd onzeker. Nu is duidelijk geworden dat dit model van 10 juni leverbaar is in de Benelux voor 999 euro.


De specificaties zijn zeker niet slecht al is het spelen van zware games of videobewerken niet echt mogelijk op dit systeem. Daarvoor moet je even verder kijken. Voor alle andere zaken is dit systeem voor een grote doelgroep geschikt. De Asus ZenBook Flip beschikt over een 13,3 inch scherm met een Full HD-resolutie van 1920×1080 pixels. Op dit moment kiest Asus ervoor om slechts één model te voeren in één kleur en dat is "mineral grey" oftewel grijs. De configuratie is de eerder vermelde M3, met 8GB werkgeheugen en 256GB SSD. Later dit jaar wil het bedrijf nog andere modellen introduceren met een Intel Core i-processor, wanneer is echter nog niet duidelijk.

Deze 2-in-1 laptop weegt slechts 1300 gram en is daardoor nog redelijk handzaam. Qua aansluitingen heeft Asus gekozen voor tweemaal USB 3.0, eenmaal USB 3.1 met Type-C-connector, micro-HDMI 1.4, koptelefoon en tot slot een aparte stroomaansluiting. Dit verloopt dus niet via de USB 3.1-poort. Standaard levert Asus ook nog een mooie adapter mee om een netwerkpoort te creëren.