1 min

Microsoft heeft op de Computex een nieuwe 2-in-1 getoond van een nog onbekende fabrikant die voorzien is van een ontwerp van Porsche. Het systeem draait uiteraard op Windows 10 en is te gebruiken als tablet en laptop. De Windows 10 convertible beschikt over een scherm van 13,3 inch.

Microsoft heeft nog niet bekendgemaakt welke fabrikant erachter het Porsche-design zit en wanneer het systeem precies op de markt gaat komen, in elk geval komende winter. Het systeem zal geleverd worden met de Windows 10 Anniversary Update.

De 2-in-1 is verder voorzien van een Intel processor en wordt standaard geleverd met een stylus-pen en volledige ondersteuning voor Windows Ink. Ook zijn biometrische scanners aanwezig die werken met Windows Hello 2.0.

Andere fabrikanten die gebruik maken van Porsche designs zijn bijvoorbeeld BlackBerry, alleen dat bedrijf heeft nog nooit een laptop gemaakt, dus deze keer zit er gegarandeerd iemand anders achter dit ontwerp. Op Computex worden overigens heel veel nieuwe Windows 10-systemen getoond, waaronder nieuwe Asus ZenBooks en Acer Switch-modellen.