Het lijkt erop dat Samsung binnenkort irissscanners gaat plaatsen in high-end Android-smartphones. Het bedrijf heeft namelijk de merknamen Galaxy Iris en Galaxy Eyeprint vastgelegd. De vraag is nog even of het alle nieuwe high-end smartphones gaat voorzien van irisscanners of dat er speciale toestellen komen met de namen Galaxy Iris en Galaxy Eyeprint die voorzien zijn van dergelijke scanners.

In India heeft Samsung recent al wel een Galaxy Tab uitgebracht met een irisscanner, deze tablet is bedoeld voor de overheid om gebruik te maken van de lokale Aadhaar authenticatie, deze authenticatie gebeurd via een irisscanner.

Microsoft is op dit moment de enige fabrikant die een irisscanner heeft toegepast in zijn smartphones, deze zijn te vinden in de Lumia 950 en Lumia 950 XL. De verwachting was dat Android-smartphones met deze feature snel zouden volgen, maar tot op heden zien we eigenlijk alleen vingerafdrukscanners in Android-smartphones verschijnen. Samsung hanteert sinds de Galaxy S5 een vingerafdrukscanner in zijn Android-toestellen.

Deze zomer verschijnt er naar verwachting opnieuw een vlaggenschip van Samsung, of dat weer een Galaxy Note zal zijn is nog onduidelijk. Wel zijn we benieuwd of Samsung dan de irisscan-technologie zal toepassen in zijn smartphones. Juridisch liggen de merknamen in elk geval vast.