1 min

Google heeft bekendgemaakt dat de nieuwe Google Home-assistent nog dit jaar op de markt moet komen. De techgigant denkt dat het product aan het einde van dit jaar in de Verenigde Staten te koop zal zijn. Wanneer Google Home in de Benelux te koop zal zijn is nog onduidelijk, het lijkt erop dat dat dit jaar niet meer gaat lukken.

De Google Home-assistent is een speaker die continu luistert naar gebruikers in huis en op basis van stemcommando’s allerlei taken kan vervullen. Op dit moment ondersteunt Google Home alleen nog de Engelse taal en Google zal dus eerst de Nederlandse taal moeten doortrekken in het product voordat het zinvol is de Google Home-assistent in de Nederlandse of Vlaamse winkels te leggen.

Google Home-assistent werkt samen met veel externe apparatuur die op die manier bedient kan worden. Zo kan je bijvoorbeeld via een stemcommando een Nest-thermostaat hoger of lager zetten. Ook is het mogelijk om muziek af te spelen of afspraken aan je agenda toe te voegen. De mogelijkheden zijn in principe eindeloos, Google werkt samen met allerlei bedrijven om ondersteuning in te bouwen, zo kan je in de Verenigde Staten ook al bioscoopkaartjes en restaurants reserveren.