1 min

Microsoft heeft op Github voorbeelden geplaatst van iOS-apps die geconverteerd zijn naar het Universal Windows Platform. De techgigant toont ook wat er aangepast moet worden om ondersteuning voor de Windows Live Tiles en notificaties binnen Windows toe te passen.

Microsoft wil zijn eigen applicatiewinkel in Windows 10 en Windows 10 Mobile zo snel mogelijk laten groeien. Het aanbod van de Windows Store is op dit moment aardig, maar het kan echt nog veel beter, daarom heeft Microsoft de Windows Bridge geïntroduceerd. Hiermee kunnen bestaande iOS-applicaties worden geconverteerd naar een Universal Windows App, zodat deze kan worden toegevoegd aan de Windows Store.

Om gebruikers ervan te overtuigen dat dit echt heel simpel is heeft Microsoft ook diverse voorbeelden toegevoegd op Github, waaronder een todo-lijst en een rekenmachine-app.

Om de conversie zo soepel mogelijk te laten verlopen heeft de techgigant uit Redmond ook bepaalde classes van Apple overgenomen, zodat de gebruiker bijvoorbeeld niets hoeft aan te passen in de manier waarop de layout is opgebouwd. Dat werkt in iOS hetzelfde als in Windows. NSLayoutAnchor en UILayoutGuide werken gewoon in Windows 10. Microsoft krijgt hier overigens geen gezeik over want Apple heeft de nieuwe Swift-programmeertaal open source gemaakt, waardoor Microsoft deze classes kan hergebruiken.

Microsoft heeft ook plannen gehad om Android-app te converteren naar het Universal Windows Platform, maar daar heeft het begin dit jaar de stekker uitgetrokken. De overgang van Java naar naar C# is te groot, Objective C naar C# is een stuk eenvoudiger.