Microsoft heeft de eerste win32-apps toegevoegd aan de Windows Store die gebruik hebben gemaakt van de Desktop Bridge-converter. Hiermee is het mogelijk om oude Windows desktop-applicaties om te zetten naar het nieuwe formaat dat wordt gebruikt in de Windows Store. Enkele tientallen apps hebben hier dankbaar gebruik van gemaakt en zijn nu te vinden in de Windows Store.

Apps die gebruik maken van deze Microsoft Tool om hun apps te converteren komen wel beperkt beschikbaar in de Windows Store. Zo kunnen deze apps alleen worden uitgevoerd op een Windows 10-pc en niet op een Windows 10 Mobile-smartphone.

Ontwikkelaars hebben de mogelijkheid om eenvoudig hun apps te converteren naar een Universal Windows App en kunnen op die manier ook gebruik maken van Cortana, Live Tiles en Notificaties. Ook kunnen ontwikkelaars ervoor kiezen om langzaam maar zeker alle libraries van een applicatie om te bouwen naar het Universal Windows Platform, zodat de apps in de toekomst wel beschikbaar kunnen komen op andere apparaten.

Om gebruik te maken van de apps die dit conversieproces hebben doorlopen moet je wel beschikken over de laatste Windows 10-versie, dus inclusief de Windows 10 Anniversary Update.

Apps die nu zijn toegevoegd en gebruik maken van deze tool zijn onder andere; Arduino IDE, doubleTwist, Evernote, Magix Movie Edit Pro, PhotoScape, Relab, SQL Pro, Virtual Robotics Kit en Voya Media.