Philips heeft een nieuwe babycamera getoond die in staat is om de ademhaling, harslag en zuurstofniveau in het bloed van je baby kan meten. De Philips-camera is in staat deze metingen te doen zonder dat de baby moet worden verbonden aan allerlei sensoren, de metingen gebeuren geheel draadloos en zonder extra stress, Philips stelt het te kunnen aflezen aan veranderingen in de huidkleur.

Philips stelt een nieuwe technologie te hebben ontwikkeld waarmee het met een camera veranderingen in de huidkleur kan meten, kleuren die voor het menselijk oog onzichtbaar zijn, en daarmee kan het de ademhaling, hartslag en zuurstofgehalte in het bloed meten.

Het is een nieuwe technologie die zeker in de medische wereld positief ontvangen zal worden want het maakt het een stuk makkelijker om baby’s te monitoren en een hele hoop ongemakken met allerlei plaksensoren die normaal gesproken nodig zijn. Er zijn al veel experimenten en technologieën ontwikkeld om ademhaling en hartslag te meten, zelfs door muren heen, maar volgens Philips is het meten van het zuurstofgehalte in het bloed nog nooit op deze manier gedaan.

Op dit moment toont Philips alleen de mogelijkheden van een dergelijke camera, er zijn vooralsnog geen plannen om een product op de markt te brengen, maar wellicht dat dat over een half jaar ineens anders is.