Microsoft gaat in Windows 10 Mobile ook een mobiel betaalsysteem introduceren. Apple, Google en Samsung hebben al een betaalsysteem geïntroduceerd en nu volgt Microsoft met de Windows Wallet.

Vrijwel alle premium mobiele telefoons beschikken over een NFC-chip. Daarmee kan bijvoorbeeld draadloos betaald worden, een functie waar steeds meer bankierenapps gebruik van maken. Maar ook de makers van besturingssystemen staan niet stil: zo introduceerde Apple al Apple Pay in zijn systeem en Samsung het systeem Samsung Pay. Nu volgt ook Microsoft met een eigen NFC-betaalsysteem.

Daniel Rubino van de website Windows Central installeerde de volgende versie van de Microsoft Wallet app op zijn telefoon en kon daarin gebruik maken van het NFC-betaalsysteem. Binnen de app kan gebruik gemaakt worden van creditkaarten, betaalpassen en klantenkaarten.

Een test van Rubino wees uit dat betalen met de telefoon werkt zoals met de meeste soortgelijke systemen. Het is niet nodig om het scherm van de telefoon aan te hebben bij het aanraken van de NFC-lezer. Hoe de identificatie verloopt is niet zeker, al moest Rubino wel eerst inloggen via Windows Hello.

Het is nog niet zeker wanneer Microsoft de nieuwe versie van zijn Windows Wallet app voor Windows 10 Mobile aankondigt. Pas op dat moment zullen we zeker weten of de app ook meteen buiten de Verenigde Staten beschikbaar is.