1 min

Provider T-Mobile heeft bekendgemaakt dat zijn 4G+ netwerk vanaf nu landelijk dekkend is. Er zijn in Nederland maar liefst 4105 locaties vanuit waar de provider het signaal uitzendt. De pilot met het snellere 4G+ werd vorig jaar gelanceerd en vandaag is de opbouw van het netwerk dus afgerond.

Bij 4G+ combineert men meerdere frequenties om een snellere verbinding tot stand te brengen. In theorie zou het netwerk anderhalf keer zo snel kunnen zijn als het normale 4G. T-Mobile meldt dat er een snelheid van zo’n 225mbit/s gehaald kan worden, omgerekend bijna 30mb per seconde.

Niet alle smartphones ondersteunen 4G+. Je moet dus goed kijken bij de aanschaf van een toestel of deze ondersteuning biedt voor de snellere mobiele netwerken. De vlaggenschepen van dit jaar en een groot deel van die van vorig jaar ondersteunen 4G+. Denk bijvoorbeeld aan de Samsung Galaxy S7 (review), de LG G5 (review) of de iPhone 6S (review).

Overigens is T-Mobile niet de enige provider in Nederland die met 4G+ bezig is. Ook concurrenten van het bedrijf zijn daarmee bezig, maar hebben nog geen landelijk dekkend netwerk, al zijn ze wel goed onderweg. Er is overigens wel wat onrust binnen T-Mobile nu gisteren bekend is geworden dat zo’n beetje de hele top van het bedrijf wordt vervangen, mogelijk gaat het bedrijf enkele fikse veranderingen doorvoeren binnenkort.